Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012










 7 -2 - 2012

                                 Αριστερές ανησυχίες

Πάει καιρός που βασανίζομαι , δεν ξέρω  και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί
Γιατί να στροβιλίζουν στο μυαλό μου ιδέες  και τις νύχτες να μην κοιμάμαι. Ναι! να γράψω,  τι όμως αφού δυσκολεύομαι  να βρω αρχή, μέση και τέλος.
Γιατί να θυμάμαι τις δεκαετίες τις μεταπολίτευσης και τα χαμένα χρόνια της αριστεράς, το χυμένο αίμα τον αγωνιστών  της ελευθερίας  που δεν αξιοποιήθηκε; το φώς που θα έμπαινε από τις γρίλιες των παραθύρων και θα φώτιζε τα Παιδιά που θα γεννούσανε οι νέες μανάδες.  Ο ήλιος που θα ζέσταινε τους κουρασμένους ανθρώπους, τους απόμαχους της εργασίας που την ώρα του μεγάλο τους ταξιδιού  στα χείλι τους θα λαμπίριζε το χαμόγελο που δικαιούνταν.     
<Η μεταπολιτευτική <δημοκρατία< σκοτώνει τα παιδιά της που βγήκαν να εκδηλώσουν  την αφοσίωση τους στα ιδεώδη της της ελευθερίας τιμώντας τους ήρωες του πολυτεχνείου με την υπόσχεση στα χείλη πως θα συνεχίσουν των αγώνα τους για ψωμί ειρήνη και ελευθερία.
Στα παιδιά αυτά όπως, η φοιτήτρια Σωτηρία  Βασιλακοπούλου,  ο κύπριος φοιτητής,  ο γιατρός Τσιρώνης που το μεταπολιτευτικό κράτος τον σκοτώνει εν ψυχρό μέσα στο σπίτι του.
Για τον γιατρό Τσιρώνη είπαν πως ήταν αναρχικός και ότι δεν άνηκε σε κανένα από τα υπάρχουν κόμματα και τα στόματα έμεναν ερμητικά κλειστά.   
Αυτός ο φαλλοκράτης βαφτιστικέ από το κράτος της μεταπολίτευσης εθνάρχης.  Ο άλλος Καραμανλής Κωνσταντίνος και αυτός, βαμμένα τα χέρια του από το αίμα του αμούστακου παιδιού τον Αλέξη Γρηγορόπουλο… 
Ζητώ συγνώμη από τα θύματα της μεταπολίτευσης που η μνήμη μου δεν με βοηθά να τα μνημονεύσω και τα αφήνω στους ιστορικούς του μέλλοντος.        
Αγωνιώ, γιατι η ιστορία, μας χτυπάει το καμπανάκι κει αν κλείσομε τα αυτιά μας θα επαναληφτεί γιατί η συσσωρεύσει κεφαλαίου στους μεγαλοκαρχαρίες τους οδηγεί στο επιθυμητό τους αποτέλεσμα  να ξανά  ανακατώσουν και να μοιράσουν την τράπουλα και αυτό, πότε με τα όπλα και πότε με την τρομοκρατία και τον οι οικονομικό αποκλεισμό αφού πρώτα εξαγοράσουν τους ντόπιους πολιτικούς που θα δεχτούν επικαλούμενοι πάντα το εθνικό συμφέρον, θα γίνουν συνεργεί στο πλιάτσικο οδηγώντας τους Λαούς στην εξαθλιώσει που πολλές φορές φέρνει και την διχόνοια.
Φοβάμαι την συγκυρία αυτή γιατί στο σταυροδρόμι επωάζει ο φασισμός, κάνω έκλυση στην Ηγησία του ΚΚΕ να αφήσει για αργότερα τα μεγαλεπήβολα σχέδια περί λαϊκής εξουσίας, και να ανασκουμπωθούμε όλοι όσοι είμαστε ενάντια στην βαρβαρότητα. και το σάπιο πολιτικό σύστημα και όσοι πιστεύουμε σε ένα ανθρωποκεντρικό πολιτικό σύστημα να ανασκουμπωθούμε βγαίνοντας στους δρόμους, να ανατρέψουμε την κυβέρνηση που με συνταγματική εκτροπή αναρριχήθηκε  στην εξουσία, να γκρεμίσουμε το σαθρό πολικό σύστημα και να στυλώσουμε την Ελλάδα που οι πατριδοκάπηλοι την έχουν ρίξει στα νύχια τον ντόπιων και ξένων τοκογλύφων.  
Μια αριστερή, δημοκρατική πλειοψηφία που θα την αγκαλιάσει ο Ελληνικός Λαός με ένα και μοναδικό σκοπό, να καθαρίσει ο κόπρος του Αυγεία.    
Μια αριστερή δύναμη που θα λάμπει από αλήθεια και πνεύμα κατανόησης, που θα ενθαρρυνθούν όλοι οι έντιμοι πολίτες, ανεξάρτητα τις πολιτικές αντιλήψεις τους που φυσικό είναι να υπάρχουν.
Δημοκρατία από ζωντανούς πολίτες που θα αγωνίζονται στους δρόμους και ΟΧΙ στους καναπέδες θα αγωνίζονται σαν ελεύθεροι πολίτες και ΟΧΙ σαν οπαδοί με ψυχολογία όχλου.
ΌΧΙ άλλα λάθει επιτέλους ας διδαχτούμε από την ιστορία αλλιώς θα μας πετάξει όπως η θάλασσα βγάζει  κάθε σόμα που είναι ξένο προς αυτή. 
Παμπόρης Θανάσης
Τηλ. 6976834156

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου